Pikaantigeenitesti (koronatestit)

Antigeenipikatesti on kätevä, nopea ja luotettava tapa testata itseäsi koronavirustartunnan selvittämiseksi. Antigeenipikatesti perustuu SARS-CoV-2-antigeenin havaitsemisen periaatteeseen. Pikatestiä käytettäessä ei ole fyysistä kontaktia ja tulos tulee vain 15 minuutissa.

Miten antigeenipikatesti toimii?

Nenänielusta erityisellä pumpulipuikolla. Testaus on yksinkertaista, nopeaa ja kivutonta. SARS-koronaviruksen antigeenitesti määrittää koronavirukselle spesifisten proteiinien esiintymisen näytteestä – positiivinen testi osoittaa, että olet saanut koronavirustartunnan. Testi on herkin aikana, jolloin viruksen määrä elimistössä on suurin - pääsääntöisesti muutama päivä ennen taudin oireiden alkamista noin viisi päivää.

Miksi testata itseäsi?

Matkustamista tai tapahtumaan osallistumista varten todistaaksesi, että olet turvassa tartunnalta. Pidä huolta, pysy terveenä ja ennaltaehkäise! Pidä huolta itsestäsi ja läheisistäsi ja testaa itsesi säännöllisesti ja auta hallitsemaan viruksen leviämistä.

Ovatko koronatestit luotettavia?

Pikatestejä käytetään jo monissa Euroopan maissa, ja niitä pidetään luotettavina. Käytetään usein valtatietyöpaikoilla, vanhainkodeissa ja kouluissa. Kätevät pikatestit auttavat myös monien maiden lentokentillä.

Mikä on koronavirus COVID-19?

COVID-19-taudin aiheuttaa koronavirus, joka on geneettisesti samanlainen kuin SARS-koronavirus (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus).

COVID-19:n oireet ovat epäspesifisiä ja voivat vaihdella vakavuudeltaan. Sairaus voi edetä ilman oireita, mutta samalla voi ilmaantua vaikea keuhkokuume, ja riskiryhmään kuuluvilla henkilöillä sairaus voi pahimmassa tapauksessa johtaa kuolemaan.

Suurin osa koronavirustartunnan saaneista sairastuu lievästi ja paranee. Muistutamme, että viruksen riskiryhmään kuuluvat vanhukset ja kroonisista sairauksista kärsivät ihmiset, joilla on usein vaikeita taudin muotoja.

Useimmissa tapauksissa koronavirukset leviävät pisaratartuntana (yskä, aivastelu) ja suoran kosketuksen kautta. Harvemmin virus voi levitä myös saastuneiden pintojen kautta. Tähän mennessä tunnetun tiedon mukaan SARS-CoV-2-virusta voidaan säilyttää huoneenlämmössä jopa 3 päivää. Virus on kuitenkin mahdollista poistaa pinnoilta tehokkailla puhdistusmenetelmillä ja puhdistusaineilla.

Kuinka ehkäistä tartuntaa?

Pese kätesi – Kädet tulee pestä lämpimällä juoksevalla vedellä ja saippualla, tarvittaessa käytä käsidesinfiointiainetta

Liikkuu hajallaan – Dispersiovaatimukset tulee ottaa huomioon julkisissa sisätiloissa. Vältä läheistä kosketusta ihmisten kanssa, jotka yskivät tai aivastavat. Jos seisot liian lähellä oireista kärsivää henkilöä, voit sairastua itse.

Vältä koskettamasta silmiäsi, nenääsi ja suutasi - Jos kosketat silmiäsi, nenääsi tai suutasi likaisilla käsillä, on olemassa mahdollisuus, että virus tarttuu sinuun.

Hae apua ajoissa – Jos sinulla on kuumetta, yskää ja hengitysvaikeuksia, hae apua ajoissa. Pidä huolta terveydestäsi ja pysy kotona. Soita perhelääkärillesi tai perhelääkärin neuvontapuhelimeen 1220.

Noudata hengityshygieniaa – Jos aivastat tai yskit, peitä suusi ja nenäsi kertakäyttöpyyhkeellä. Heitä se heti roskakoriin ja pese sitten kätesi. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, käytä hihaasi (osa kyynärvarresta), mutta älä paljaita käsiäsi.

Käytä maskia - Kaikkien 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulee käyttää naamioita kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä tiloissa, joissa COVID-tautia tarkistetaan. Maskia tulee käyttää kaupoissa, apteekeissa, palvelusaleissa, posteissa, kirjastoissa, joukkoliikenteessä, viihdepaikoissa, tapahtumissa, elokuvateattereissa, teattereissa, kylpylöissä - kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa toiminnan luonne sen sallii. Mikäli maskin käyttö on terveydellisistä syistä vasta-aiheista, tulee henkilön vahvistaa tämä vastaavalla lääkärintodistuksella.

Käytetyt lähteet: Terveyslautakunta, Confido.

Valintaa vastaavia tuotteita ei ole.

Autamme sinua valinnassa!

Soita meille arkisin numeroon 55511022 tai kirjoita suoraan chat-ikkunaan (klikkaamalla sinistä viestintäkuvaketta kotisivun oikeasta alakulmasta) niin autamme sinua löytämään sinulle sopivimman tuotteen.